ÇOMÜ Öğrencisi Sinem Dişçeken’e Yemek Fotoğrafçılığı Yarışmasında Ödül
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Sinem Dişçeken, bu yıl dördüncüsü düzenlenen uluslararası yemek fotoğrafçılığı yarışması olan, Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması’nda, "Firik Pilavı Üzerinde Kuzu Tandır" adlı çalışmasıyla Öğrenciler Kategorisi Üçüncülük Ödülüne layık görüldü.
Yarışma, Anatolia Turizm Akademisi, Meryan Otel ve Turizm Eğitimi ve Eğiticileri Derneği (TURED) iş birliğiyle düzenlendi. Bu yıl toplam 178 katılımcının 543 fotoğrafla başvurduğu yarışmada, seçici kurulun üç aşamalı değerlendirmesi sonucunda sekiz eser ödüle değer bulundu.
Sinem Dişçeken’in bu başarısı, ÇOMÜ’de yürütülen “Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı” dersi kapsamında ortaya kondu. Söz konusu ders, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Eğitmen Rezan Taşpınar koordinatörlüğünde yürütülmekte olup, öğrencilerin estetik bakış açısı, görsel anlatım ve yaratıcılık becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Yarışma Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferah Özkök’ün yönlendirmesi ile katılım gerçekleşmiş olup, Öğr. Görevlisi Emre Moumin, Türk Mutfağı uygulama dersiyle ortak yürütülmüştür.
Bu önemli başarı, ÇOMÜ’nün gastronomi alanındaki uygulamalı eğitime verdiği önemi ve öğrencilerine ulusal düzeyde kendilerini ifade etme fırsatları sunduğunu bir kez daha ortaya koydu.