Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Azerbaycan'ın Karabağ Mutfak Kültürü

Azerbaycan'ın Karabağ Mutfak Kültürü

29 Kasım 2022 tarihinde Azerbaycan Aşçılar Federasyonu başkanı Prof. Dr. Tahir AMİRASLANOV, Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda öğretim elemanları ve öğrenciler ile buluştu. Karabağ yemek kültürünün tanıtıldığı konferans sonrasında, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine yönelik yapılan workshopta Prof. Dr. Tahir AMİRASLANOV ve ustalar Royal BAKHISHOV, Saltanat HASANOVA, Abdulla AMIRASLANOV, Aysel SULTANOVA, Azızagha NABIYEV, Elnura HUSEYNOVA, Rahman ALAKBAROV ile gastronomi ekibi tarafından Karabağ yemek kültürüne ait Karabağ ketesi, Karabağ pilavı ve tatlılardan oluşan lezzetleri bizlerle buluşturdu. Karabağ mutfağının lezzetleri tadıldıktan sonra ekip ile Çanakkale şehitliği ziyaret edildi. 

Etkinlik fotografları için tıklayınız. 

https://photos.google.com/share/AF1QipP_ppo7j8Oum3U1byHA1PsAxeTIxZ6vTBjYqu22z2vHecvv-WZdraQZGsPzIxty9g?pli=1&key=OERsV0lmbVZmcGlJR085dkVYTGd2d3NTN0NzZkZR